Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2007 00:03 - Нова инициатива на Стефан Кондев и eкипa му
Автор: stefankondev Категория: Политика   
Прочетен: 2719 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 29.06.2007 23:36


Нова инициатива на Стефан Кондев и eкипa му
(тази инициатива не отразява позицията на всички организации и личности обявили подкрепата си за кандидатурата на Стефан Кондев)

** Всички мнения, идеи и анализи изразени публично от Стефан Кондев и екипът му са тяхна интелектуална собственост и всеки желаеш да ги ползва по един или друг начин може да получи разрешение за това от адвокатът им ДИмитър Ставрев - 0898787356, dstavrev@gbg.bg.

Новата инициатива, която започна независимият кандидат за евродепутат Стефан Кондев и част от съмишлениците му е свързана с прилагането на  иновативен подход в сферата земеделието  и частната собственост. За реализирането и той е в процес на учредяване на неправителствена организация наречена "Земя и Собственост За Българите". 


Цел на Инициативата :

Да помогне на всички българи – собственици на земеделска земя и недвижими имоти в провинцията да реализират печалби от тях. Да предостави възможност на всички българи (в страната и чужбина) да се включат активно в подкрепяните от нея проекти и начинания и да  извлекат дивиденти от тях.

Към Кого е Насочена Тази Инициатива?

Тази инициатива е насочена към всички българи които:
- притежават земи и имоти от които не извличат печалба или получават недостатъчна такава
- биха желали да дарят или дадат под аренда земя или имоти на етнически българи завръщащи се в родината си
- се интересуват от пласирането на български стоки и продукти на международните пазари
- биха желали да инвестират в проекти свързани с икономическото експлоатиране на селскотопанска земя и имоти в провинцията.  

Контакти

Всички заинтересувани, потенциални инвеститори и дарители или собственици на земя могат да следят прогреса на инициативата на блога на Стефан Кондев http://stefankondev.blog.bg или да изпратят Е-мейл до bgzemya@abv.bg.
Всички потенциални участници ще бъдат вписани в общ  „Е-мейл лист”,  чрез който да получават актуална информация и отговори на въпросите си .

Финансиране

Финансирането на организацията ще става чрез такси за доставена услуга и чрез дарения. Дарения могат да бъдат под две форми:
- преки дарения.
- непреки дарения, при които дарителя получава обратно след определен период от време сумата която ни е предоставил, а ние ще задържим за себе си цялата печалба генерирана от лихвите или част от нея.

Как ще Реализираме Целта Си?

Ще реализираме целта си главно чрез предоставянето на консултативно-методическа помощ на всички, които се обърнат към нас. Тя ще включва, асистиране на собственицира на земя при:
-  намирането на пазари за продуктите им в чужбина
-  осигуряването на хора които да обработват земята им под аренда
-   привличането на инвеститори за съвместни проекти
Ще подпомагаме организирането им под различни корпоративни форми, които ще улеснят експлоатирането на собствеността им, привличането на инвестиции за конкретни проекти, продажбата на стоките им и реализирането на дивиденти.

Морално-Етичен Код на Работа и Управление

Повечето частни, правителствени и неправителствени организации в България не намират за необходимо да адресират този аспект.
"Земя и Собственост за Българите" гарантира, че всеки един неин служител ще се придържа стриктно към морално-етическите норми заложени в стопанските традиции на българския народ и българското източно православие.

Защо Има Нужда от Подобна Организация?

Пътят към икономическото благоденствие на хората минава през натрупването на недвижими и други имоти, земя и дялово участие във частни фирми.
Ако земята и имотите не бяха източник на икономически дивиденти, разните инвестиционни фондове, чуждестранни инвеститори от Англия, Ирландия и други страни, корпоративни фермери, български политици и техните "приятели" нямаше да я изкупуват в индустриални количества.
Земята е един от четирите най-основни икономически ресурси заедно с работната сила, физическите активи (главно машини и технологии) и предприемаческите способности на хората.
Икономическата и политическа обстановка в страната отнемат стимулът на дребните собственици на земя и имоти да ги стопанисват и експлоатират с цел реализиране на печалби от тях. В крайна сметка те продават земята и имотите си на безценица и заминават за Западна Европа и Северна Америка за да вършат земеделската работа на някой друг.

Мнозина политици и икономически експерти се опитват да стимулират пазарът за земя предприемайки решения и промени в закона които водят до увеличаване на търсенето и.
Завишеното търсене на земеделска земя може да увеличи стойността и само от части поради това, че процента на обработваемата земя е ограничен от територията на България. Истинското нарастване на стойността на земята идва от стимулиране на нивото на производителността и или по-просто казано от това какво и колко собствениците и могат да правят с нея. Производителността за разлика от територията може да расте почти неограничено.

Задачата на "Земя и Собственост за Българите" е да даде икономически стимул на собствениците и да я експлоатират и извлекат икономически дивиденти от тази дейност.

 



Тагове:   нова,   МУ,   инициатива,


Гласувай:
0



1. анонимен - блестящо
05.04.2007 00:27
Стефан, блестящо!. Никога не съм чел по-ясна и точна формулировка и анализ. Някога за нас земята е била най-ценното нещо, защото българската цивилизация се крепи или крепеше преди комунизма на предприемчивостта и непобедим дух към новото. Нашата държава беше стожер на славянството и един ден , много скоро, когато то възкръсне от пепелтта цивилизаторската мислия на нашия народ ще е бъде незаобиколим камък в темелите на европейската цивилизация.
цитирай
2. gantree - хахах :))))))
05.04.2007 20:02
хахах :))))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stefankondev
Категория: Политика
Прочетен: 112121
Постинги: 13
Коментари: 193
Гласове: 94
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол